УРНЕБЕСНО ВИДЕО: Русин, нафуран на војната, плука па плаќа!

Европа

Жител на Краснодара во Русија застанува на среде улица и плука на буквите, синоним на војната, “Z”, соопштува Baza. Мажиштето излегува од колата, плука во буквите на путиновата приватна војна и продолжува да вози.

Таа постапка сепак била регистрирана и снимена од соседните автомобили. Некои од нив го пријавиле, по што за кратко време бил притворен од полицијата и задржан во станица.

На него му бил составен записник за престап по основ „Јавни дејствија направени за дискредитација на војската на Руската Федерација“, бил изваден пред суд, по што му е изречена парична казна на сума од 50.000 рубљи.

 

Народниот отпор во Русија против приватната војна на Путин секој ден расте, додека не дојде до ескалација на состојбите.