(Видеа) Украина возврати со РАКЕТИ, Руси бегаат како глувци

Европа

Руската армија започна со користење на суперсонични ракети, уништувајќи делови од воената опрема на украинската армија.

На тоа Украинците возвратија со рекетирање од украинските тактички ракетни системи “Точка У”.

Виде снимка од лансирање на дел од ракетите:

 

Нападите кои ги изврши 28 бригада на украинската армија, уништи огромни залихи на руската армија. Русите бегаат како глувци.

Погледнете видео:

 

Во Украина тотално се посрамоти руската војска. Тие не се напреднати ниту еден ден од времето на Втора светска војна.