БРУКА (ВИДЕО): Руски војници крадат кокошки

Европа

Старите раскажуваат за нивните искуства со војските кои ја окупирале или поминале низ Македонија. Најмногу се говори за германската војска, но чести се спомените и за останати, меѓу кои и руската.

На линкот кој ви го споделуваме, можете да видите во живо за што говореле нашите стари.

https://fb.watch/bFoKrZ14da/

Поголема брука за една војска во 21ви век, од тоа да краде храна / кокошки од народот, ниту имало ниту ќе има!