ОПАСНО ВИДЕО: Кој убива цивили кои се евакуираат, ФАТЕН НА ДЕЛО!

Европа

Силната руска пропаганда за наводно држење на заложници цивили од страна на украинската армија се распадна како меур од сапуница, со само едно водео, на кое се гледа целта вистина.

Нивното тврдење дека украинската војска ги држи цивилите во опколените градови на прв поглед имаше логика, но секако беше под сомнеж на сите кои го следат конфликтот.

На снимката се гледа како украинската армија и доброволци го обезбедуваат коридорот за евакуација на населението и моментот кога во средина помеѓу цивилите паѓа руска граната, со која се убиени дел од нив, но и дел од војниците.

Станува збор за градот Ирпен, кој е во фаза на евакуација на цивилите.

Баба лаже, трап не лаже, кажале нашите стари. Оваа снимка јасно кажува се, кој ги евакуира, а кој ги убива цивилите!

 

После ова, нема сомнеж дека руските окупатори убиваат жени и деца, кои се обидуваат да бидат евакуирани.