(Видео) НАЈНОВИ ВЕСТИ: Украинска офанзива, ослободена БУЧА од окупаторите

Европа

Херојскиот народ на Украина и неговата посветена Армија не се предаваат. После жестоката руска офанзива од пред два дена, меѓу другите, беше заземен и градот Буча и целосно окупиран од руските трупи.

Во текот на вчерашниот ден, особено последната ноќ, украинските сили преземаа иницијатива и херојски го истераа окупаторот од нивните домови, од нивниот град.

На видеото се гледа како украински војници повторно го креваат украинското знаме пред општината на централниот плоштад, се претставуваат која единица се и прославуваат ослободување.

 

Буча е веќе слободен град!