ТАЖНО: Руските старлети ГО ИЗНЕВЕРИЈА ПУТИН

Lifestyle, Забава

На ѕвездите на платформата за возрасни „OnlyFans“ во Русија се жалат за нивните блокирани профилите поради финансиските санкции наметнати на таа земја.

Многу креатори од Русија и Белорусија се пожалија дека нивните сметки се замрзнати. Ова ги остави без можност за исплата на платите како резултат на финансиските санкции наметнати на Русија по т.н. инвазија над Украина.

Еден од руските креатори под псевдонимот Мари Бани изјави за Fox Business дека побегнала од својот стан од Москва во Санкт Петербург кога дознала дека повеќе не може да објавува содржина.

– „Ни ги замрзнаа сметките без никакво официјално соопштение или известување. Ништо. Многу луѓе се потпираат на „OnlyFans“ за да заработат пари. Ние не ја сакавме оваа војна“, додаде таа.

Друга популарна дизајнерка и модел, Бани Мами, истакна дека тоа оставило многу дизајнери без работа и пари.

 „Краткорочно немам пари за живот. Многу модели се соочуваат со ова. Никој не мислеше дека ова може да се случи. На долг рок останавме без работа. Сега треба да се преселиме на нова платформа“, изјави Бани за списанието Ролинг Стоун.

На ѕвездите на платформата за возрасни „OnlyFans“ во Русија се жалат за нивните блокирани профилите поради финансиските санкции наметнати на таа земја.

Многу креатори од Русија и Белорусија се пожалија дека нивните сметки се замрзнати. Ова ги остави без можност за исплата на платите како резултат на финансиските санкции наметнати на Русија по т.н. инвазија над Украина.

Еден од руските креатори под псевдонимот Мари Бани изјави за Fox Business дека побегнала од својот стан од Москва во Санкт Петербург кога дознала дека повеќе не може да објавува содржина.

– „Ни ги замрзнаа сметките без никакво официјално соопштение или известување. Ништо. Многу луѓе се потпираат на „OnlyFans“ за да заработат пари. Ние не ја сакавме оваа војна“, додаде таа.

Друга популарна дизајнерка и модел, Бани Мами, истакна дека тоа оставило многу дизајнери без работа и пари.

„Краткорочно немам пари за живот. Многу модели се соочуваат со ова. Никој не мислеше дека ова може да се случи. На долг рок останавме без работа. Сега треба да се преселиме на нова платформа“, изјави Бани за списанието Ролинг Стоун.

Мрежата се огласи за ова прашање. Од компанијата изјавија за Фокс дека се длабоко обесхрабрени од ситуацијата во Украина, но дека прават се за да ја одржат функционална мрежата.

„Како глобален бизнис, OnlyFans стои до своите креатори и разбира дека тие не се одговорни за новата ситуација. По воведените финансиски санкции кон Русија, многу нарачки останаа без можност да им бидат исплатени парите што ги заработија. Добрата вест е што успеавме да ги вратиме блокираните профили и повторно да воспоставиме плаќања. „Ние не ги дискриминираме нашите корисници врз основа на локацијата и правиме се што е во наша моќ за да ја одржиме мрежата функционална“, велат од компанијата за Fox Business.

Сепак, креаторите сметаат дека тоа ќе остави долгорочни последици на платформата и изнаоѓаат алтернативни решенија.