ЧУДО ОД НАРОД: Колони доброволци низ цела држава

Европа

Народно востание во Украина, херојскиот украински народ масовно се мобилизира и самопријавува во Армијата.

Во украинскиот град Лавов редици луѓе чекаат да се приклучат на војската. Иста слика и во Киев, Харков, Одеса, цела Украина!

Тарас Ишчик, портпарол на Силите за цивилна одбрана на Украина, посочува дека должност на сите на возраст меѓу 18 и 60 години е да аплицираат во центрите за регрутирање.

„Ова е целосна мобилизација. Ние не филтрираме ниту еден од нив. Секој што сака да влезе во војска може да го направи тоа. Значи, сите луѓе, целата нација доаѓаат во центарот за регрутирање да се приклучат на војската. Ова е неверојатно патриотско ниво денес“, рече тој. (МИА)