(Видео) МОНСТРУМОТ ПУТИН употреби термобарична бомба врз Киев

Европа

Вечерва руските окупатори по втор пат користат термобарична бомба, со која се одзема животот на сите живи организми во огромен радиус од нејзината експлозија.

Буквално ги остава без кислород и ги вари сите живи ткива. Ова е забрането оружје и злосторство против човештвото.

Никој не знае колку луѓе се убиени во овој напад, ако се знае дека Киев е пол со цивили, жени и деца.

 

Ова е класичен пример за воено злосторство, за кое мора да има одговорност.