(Видеа) НАРОДОТ се крена во Харков, од молотови коктели горат руски тенкови

Европа

Народот се крена во Харков, со молотови коктели палат руски тенкови, транспортери, камиони, Украинците не трпат ропство. Никогаш повеќе руска чизма.

Погледнете повеќе видеа:

Извештаите говорат дека се уништени преку 200 воени техники: тенкови, транспортери, камиони, артилерија и сл.

Покрај транспортери и тенкови, уништена е и руската артилерија во обид да ја транспортираат низ населените места.

Народот жестоко се брани и во шумите и отворени патишта. Само во областа Сомскоја на територија Полтавскоја, уништени се десетици руски тенови и воена техника.

Украинскиот херојски народ нема да се предаде! Ќе ја брани својата татковина до крај! Ќе ја ослободиме секоја педа украинска земја, се изјавите од граѓаните кои се организираат во територијалната одбрана.

Територијалната одбрана дејствува и на териториите кои се до сега окупирани од руските орди. Отпорот е ефикасе, Русија има огромни загуби, не може да напредува!