НОВИ(видеа/слики) УНИШТЕНИ најмодерни К52 руски хеликоптери, авиони, тенкови

Европа

Херојските украински сили не попуштаат. Од самата линија на фронтот ни пристигнуваат информации со стравична содржина. Животот го загубија многу војници, а зад себе оставени се уништени руски воени авиони, хеликоптери, тенкови.

Само во овој руски воен авион ВСУ, симнат од украинската противвоздушна одбрана во Киевската област, загинале 14 луѓе.

Помеѓу погодените летала се и најмодерните руски напаѓачки хеликоптери К52 Алигатори, во кои се загинати комплетно нивните екипажи.

Видео од хеликоптерот Алигатор:

Покрај тие загуби, руската армија има огромни штети на пешадиските сили. Уништена е цела колона на воени транспортери и тенкови.

Видео од тенковите:

 

Загубите во човечки животи се огромни. Не само од дирекни воени дејствија, туку и на местата каде паѓаат воените летала.

Ова е многу тажен ден за Европа и Светот!