СПЕКТАКУЛАРНО ВИДЕО: Хеликоптерски напад во живо

Европа

Руските окупатори ги искористија и најсофистицираните хеликоптери за напад К52 Алигатор и други, со цел да преминат преку реката Дњепар и да ги заземат украинските позиции.

Ова е спектакуларно видео од самиот напад врз украинските позиции: