ВАЖНО: Соопштение од генералштабот на Украина

Европа

Генералштабот на Армијата на Украина издаде соопштение во кое информира за силниот отпор и срушени руски воени авиони!

Имено станува збор за срушени 6 воени руски авиони во Краматорската област. Русија ова не го очекуваше!

Херојската Армија на Украина дава жесток отвор, нема да се предадеме до последен војник, се информациите од терен. Русите се навлезени само 5км на украинска територија и не можат да напредуваат!