СДСМ со истата лага од Груевски

Македонија

Поранешниот министер за финансии на Македонија Џевдет Хајредини,  тврди дека СДСМ се служат со исти лаки како Груевски. Тоа тој го објави на својот ФБ профил.

“Осумте милијарди евра инвестиции, најавени од Груевски пред локалните избори во 2009 година, ќе останат запаметени како најголемата предизборна лага или 8 пати поголема од милијардата на Циле”. Тврдеше партијата на Заев во тоа време.

СДСМ сака со истата лага и со истиот коалиционен партнер да победи на претстојните локални избори.

Подобро ќе беше барем износот на ИПИ да не биде ист и да се знае зошто се вика “интервентен”.