(Видео) Експлозија пред т.н. Влада на Доњецк, Путин бара алиби за напад

Европа

Силна експлозија одекнала во центарот на Доњецк, недалеку од зградата на самопрогласената Влада, јавува репортерот на Спунјтика од местото на настанот. Тоа е чиста руска пропаганда за да се оправда „ бегалскиот бран“ од таа лажна држава, за Путин воено да интервенира со цел да „заштити цивили“!

Експлозијата одекнала на само десетина метри од зградата на Владата, додека околните згради не се оштетени. „Мижи асан да ти баам“ е оваа рускава сказна за деца.

Објавено е следното видео од настанот: