Заев со решение за Kocoвo: ” Автономија за Албaнцитe ”

Балкан, Македонија, Политика, Свет

Северна Македонија е земја за пример која се води под концептот ”едно друштво за сите” . Кадешто ги обедини сите различни етнички заедници. Ние сме пример и за решавање на регионалните и соседските прашања.

изјави Зоран Заев .

 

Заев смета дека Белград и Приштина треба да го земат Преспанскиот договор како пример за решение на прашањето со Косово .

Илирида , странка, чиешто формирање е најавено во Македонија , се залага за федерализација на Македонија по етнички принцип и автономија на Албанците.