Путин и Бајден ја затвораат Швајцарија ?

Свет

Владимир Путин и Џо Бајден треба да се состанат во Женева на 16 јуни . Тоа ќе биде првиот руско-амерички состанок после состанокот во Хелсинки во 2018 година.

 

 

Можно е  воздушниот простор да биде целосно затворен и под контрола . Но, сеуште конечна одлука не е донесена , изјави потпаролката на Министерството за одбрана на Швајцарија , Миреј Флери .