ШТО СЕ СЛУЧУВА : Кој бдее пред РУСКАТА АМБАСАДА

Европа

Пред руската Амбасада во Бугарија денеска се одржа бдеење со свеќи.

Организатор на настанот беше Иницијативата „Иднина со памет“. Учесниците категорично изјавија дека местото на Бугарија е во Европа, а не во Евроазија и се изјаснија за поддршка на суверенитетот и територијалниот интегритет на Украина.

Тие се изјаснија и против агресивното однесување на режимот на рускиот претседател Владимир Путин. Учесниците носеа транспаренти „Стоп за војната“ и „Стоп за Путин“.