(Видео) ЕКСКЛУЗИВНО вертикално слетување на Ф35с на брод

Технологија

Американската морнарица на својата фан страна на ФБ објави видео од првото вертикално слетување на најновиот американски воен авион Ф35 с на палубара на американски носач на авиони.

Станува збор за последната петта генерација воени авиони на САД, кои се супериорни во однос на сите останати во светот, вклучително и руските и кинески авиони.

Видеото на следниов линк:

https://fb.watch/aQDGA8m6Pa/