Реакција на Пандев клучна за ФФМ

Спорт

Реакцијата на македонскиот најдобар фудбалер, Горан Пандев, ја спречи ФФМ да го замени репрезентативниот дрес. Нековата реакција дојде како јаготка на шлаг, после реакциите на јавноста. Илјадници фанови побараа од ФФМ да се повлечи од одлуката. Но клучното барање дојде токму од Пандев.

Раководрстово на ФФМ немаше храброст да се спротистави на капитенот. Конечната одлука е донесена и останува стариот македонски дрес.