АПАНАЖИТЕ ќе ги укинеме, Богојески за екипата на Шеќеринска

Политика

Богојески на својата фан страна реагираше на безмилосната наплата на апанажи од страна на екс функционерите од касата на народот. Целосниот текст на објавата:

„Може нешто да кажам✌🏼

АПАНАЖА на функционери ќе укинеме!

Функционер е слуга на народот! Се додека добро служи, ќе зема плата… откако ќе престане служба, ќе секне и дружба!!!

Нема апанажа од џебот на граѓаните! Секој после служба, ќе си се врати од каде дошол!

Мое беше да Ви кажам, а Вие си знаете!“ – напиша Богојески