(Видео) ПОИНАКВО Скопје во 1979, погледни зошто?

Живот

Скопје во седумдесетите години од минатиот век – една поинаква аура на градот. Поинакви превозни средства, поинакви градби, повеќе природа, поинаква мода.

Носталгијата за старото Скопје е секогаш присутна, она Скопје во кое имаше корзо, повеќе сенки, помалку сообраќаен метеж, згради со поголемо растојание меѓу нив.

Погледнете како изгледало Скопје во 1979 година – градот по кој копнеат голем број скопјани:

https://www.facebook.com/watch/?v=828705617844469