ЖAЛHO: БOJKО му се налyти на Кирил, дали ќе го иcтeпа?

Балкан

Во Силистра лидерот на ГЕРБ Бојко Борисов ја коментираше средбата на Кирил Петков со македонскиот колега Димитар Ковачевски.

Борисов истакна дека пред него никој македонски политичар никогаш не си дозволил да каже дека Македонија нема да има територијални претензии кон Бугарија. Борисов тоа го нарече „лошо политичко воспитание“, кое “му иде на нерви”.

Според зборовите на лидерот на ГЕРБ, премиерот на Македонија многу умешно и итро го напикал нивниот премиер во кафезот на говорењето за фашизмот.

“Влегувајќи во него, изгледа дека ние се откажавме од подвигот на бугарскиот народ да се спротистави на Хитлер, кога ги спасува над 50 000 бугарски евреи”, изјави Борисов.

Дали после ова следува пeглање и шамapи за Пeтков, во стилот на мyтpите од Бугapија, лојални на шeфот Бојко? Една од нив, Катето Захариева започна со пеглање.