ЦВEЌЕTO cе иcyши, вojната Дaнелa – Петpe ќe peзултиpa cо пpитвopи

Политика

После куртоазното цвеќе за помирување и предавање на власта на Град Скопје, љубовта помеѓу Данела Арсовска и Петре Шилегов заврши.

Покрај скандалот со загадувањето, дознаваме дека веќе се во тек или се нарачани големи финансиски истраги за сите проекти на Град Скопје и Јавните претпријатија, за време на мандатор на Петре Шилегов.

Насоките биле да се најде секоја злоупотреба и да се процесуира во кривична постапка, со цел да има одговорност за криминалното управување на градот. Информациите говорат за стотици предмети за кои постои сомневање за злоупотреби.

Дали Шилегов по нова година ќе заврши во притвор и дали партизираното ОЈО ќе застане на негова страна или ќе ги прифати аргументите на Арсовска, останува да дознаеме.