Бoopдо, бoopдо, бojа ми е најмила…

Спорт

Социјалните мрежи преплавени со реакции на новиот дрес на македонската репрезентација за европското првенство.

Реакциите највеќе се однесуваат на изработката на дрес кој не ги содржи националните бои на Македонија.

На овие дресови не е ставено името на државата. Ниту со Северна, ниту без северна.

Бооордо, бооордо, боја ми е најмила. За тебе, пееме, напред нашата земја!