ДEMAНТ oд Шеќepинcка cо бapање зa извинyвaње

АНАЛИЗА

Лицето Радмила Шеќеринска, времен министер за одбрана до редакцијата на МКДенес достави демант со барање за извинување за објавен текст на нашиот медиум, а во врска причините за нејзиното шутирање од сите државни и партиски функции, вклучително и скандалите во седиштето на НАТО во Брисел.

Во име на објективното информирање на јавноста во целост го пренесуваме документот доставен од Шеќеринска.

Со оглед дека лицето е познато по нејзиниот манипулативен карактер и желба да врши притисоци и закани врз слободното новинарство и медиуми во земјава, споделен е оригиналниот документ, да не оставаме простор за жалби дека нешто сме сакале да сокриеме или манипулираме со вистината.

baranje za izvinuvanje ИНФО ПОЛИТИКА

Ја покануваме Радмила Шеќеринска да објавиме нејзина изјава или интервју со сите детали изнесени во јавноста, а за кои истата смета дека се невистинити. Однапред се извинуваме за било каква објава на информација со погрешна содржина, а која не е поткрепена со факти и истата ќе биде демантирана.

МКДенес