КЛИЧКО: Подготвени сме за војна со Русија

Свет

Светскиот шампион во бокс Виталиј Кличко, кој е актуелен градоначалник на Киев со порака до Путин. Ние сме подготвени за војна со Русија, очекуваме дополнителна воена помош од НАТО. Кличко и Путин во минатото беа блиски пријатели, сега се подготвуваат за војна помеѓу себе.

Без ралика дали Путин ќе нареди инвазија врз Украина, ние сме подготвени да се бориме. Еднаш се заколнав во армијата и ќе се борам до смрт, изјави киевскиот градоначалник за германски Билд.

Тој изјави дека ќе ја организира територијалната одбрана на Киев и ќе организира и цивилна заштита. Кличко се чувствува подготвен, но истакнува дека Украина има потреба од помош во воена опрема и логистика со ресурси за евентуалната војна.