Зaeв: Рускoвскa не е за вepувaње! Paшкoвски не е винoвeн!

Изјави, Македонија

Премиерот Заев истакна дека не ѝверува на Вилма Русковска. Русковска не е за верување дека поранешниот генерален секретар на Владата, Драги Рашковски, ја злоупотребил функцијата. Тоа премиерот Зоран Заев го изјави во интервју за Fokus.

Тој посочува дека досега не направил никаква штета на државните и на националните интереси. Туку напротив, како што вели, не само што ги има сочувано, туку ги има и доафирмирано и потврдено.

Како што е наведено во најавата на Фокус, премиерот во најновото интервју зборува и за очекувањата во јуни, внатрепартиските односи, актуелните афери, како и локалните избори.