ШOKAНТHO: Oбjaвенo BИДEO кoe Бyгариja гo кopиcти пpeд EУ пpoтив MК

Балкан

На каналот youtube се појави пропагандно видео кое Бугарија го користи како доказ против Македонија, за говорот на омраза против Бугарите во земјава. Тоа содржи скандалозна содржина во која учествуваат двете политички партии СДСМ и ВМРО ДПМНЕ, а го користат иститот стил во обид меѓусебно да се навредуваат, нарекувајќи се „бугари, бугари, бугари“.

Едниот настан е скандалозната седница на Советот на град Скопје на кој се менуваа имињата на улиците, а другиот е нападот врз Советот на општина Центар. Ова видео покажува колкава омраза има кон терминиот „бугарин“ во Македонија, а тоа е аргумент за бугарското вето за Македонија во ЕУ.

Ниту ВМРО ДПМНЕ, ниту СДСМ не најдоа за сходно да се извинат за тие настани, особено СДСМ после последната антибугарска кампања на Локалните избори со случајот на „бугарскиот пасош на Данела Арсовска“, нарекувајќи ја кмет на Скопје.

Целото видео можете да го проследите на следниов линк:

https://youtu.be/CaOmYoElJmM