НУКЛЕАРНА енергија не е за диво племе, направија хаос (видео)

Свет

Експлозија во ирански град каде што е главен центар за истражување на нуклеарната енергија. Не е таа работа за во рацете на диво племе, кое не знае со што си игра.

Голема експлозија е регистрирана во близина на иранскиот град Нетања, каде се наоѓа главниот центар за истражување на нуклеарната енергија во земјата.

Експлозијата се слушнала североисточно од градската нуклеарна централа, а бил забележан и блесок на светлина.

Постојат сомнежи дека иранската противвоздушна одбрана соборила неидентификуван дрон, додека иранската армија објави дека се работи за вежба за противвоздушна одбрана која се одржувала на оддалеченост од дваесетина километри од нуклеарната централа.