ВKPCТЕН oгaн oд MК плaтeници и БГ бoлшeвички пcихoпати кoн Пeткoв

Балкан

Новиот премиер на Бугарија, Кирил Петков се најде под жесток оган од две страни. Од една страна напаѓаат болните болшевици од Бугарија, од друга страна нивните наградени измеќари од Македонија.

Минатата недела во тие напади, покрај една докажана бугарска наводно новинарска АГЕНЦИЈА, а во суштина келија на ГРУ (руско воено разознавање) во сопственост на протеран болшевик од Македонија, се вклучија и пореметени „историчари“ од таа држава, кои најголемо достигнување им е откритието дека Дракула бил Бугарин и Исус Христос зборувал бугарски. Но тука не застанаа.

Секако нивниот измеќар и очекувач на награди, експерт за делови на руски тенкови, Бучковски им се приклучи со минирање на позициите на новата Влада за промена на политиката кон Македонија. Тој човек е елементарна непогода за македонско – бугарското пријателство.

бучковски

Денес имаме нов талент, познатиот руски полтрон Росен Тахов, со колумна во мизерниот московски весник Труд во Бугарија. Тој прашува, дали Кирил Петков ќе ја шитне „блгарштината“ во Македонија.

Овој докажан психопат и сензационалист, демек новинар, кој редовно го млатат по софиските улици, напиша текст полн со небулози и невистина за Македонија и за намерите на проевропските бугарски политичари. Психопатот го обвини Петков дека зад неговиот „нов пристап“ се крие национално предаство на бугарштината, а во текстот има такви гнасни небулози и тежок говор на омраза и живко – божидаризам, што не заслужува да биде пренесуван во Македонија.