ЗАЕВ заминува од СДСМ, нов лидер за 20 денови

Политика

Заев замина од лидерската позиција на СДСМ. ЦО на партијата донел одлука новите внатрепартиски избори да се одржат на 12.12.2021 година, на кои ќе се избере новиот партиски лидер.

Новиот лидер се очекува да биде мандатар и да ја формира новата Влада со поддршка на опозициската Алтернатива, која од опозиција заминува во власт.