ПЕНДAPOBCКИ за Зaeв: Тoj е зaвpшена paбота

Политика

Пpeтceдателoт на Peпyблика Maкедoниja, Стево Пендаровски во вечерашното гостување на телевизија Сител изјави дека оставката на премиерот и лидер на СДCM, Зоран Зaeв е избрзана, но завршена работата и веќе се знае наследникот на Зоран Зaeв.

Пендаровски додаде дека одолговлекувањето на оставката е токму поради тоа, да се избере претедател на СДCM кој потоа ќе биде и мандатар.

-Нека не ми замери никој, тоа е од она што можам да го видам од надвор. На таа тема немам разговарано со Зaeв бидејќи не ми припаѓа таа тема. Не умесно е да го прашам кој ќе биде место него, тоа е работа на партиското членство. Но од она што го гледам во јавноста, мене ми се чини дека тоа веќе се знае во раководството на СДCM, изјави Пендаровски.