СОЧУВСТВО од г.г. Стефан, Архиепископ на МПЦ – ОА

РЕЛИГИЈА

Архиепископот Охридски и Македонски и на Јустинијана Прима, г.г Стефан во името на МПЦ-ОА и свое лично име, испрати сочуство за настраданите во трагедијата во Бугарија, во која загинаа во автобус 45 патници од Македонија.

Со жалење ја примивме веста за страотната сообраќајна несреќа што се случи на автопатот „Струма“ во Република Бугарија, каде што животот го загубија четириесет и шест патници, меѓу кои и деца. Сострадувајќи со болката на семејствата на постраданите, од Свое, како и од името на клирот и на верниот народ на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија, искажуваме најискрено сочувство, молејќи се за спасение на душите на починатите, а на повредените им посакуваме побрзо закрепнување, пишува Архиепископот Охридски и Македонски, г.г. Стефан во телеграмата со сочуство.