груевски орбан

ГРУЕВСКИ во паника, што му кажал Орбан

Хроника

Никола Груевски е принуден да размислува на нов азил во друга држава, после информациите кои му ги дал унгарскиот премиер Виктор Орбан, дека на следните избори Брисел и Вашингтон ќе се обидат да се вмешаат во унгарската политика и дека ќе се обиде со неговите приврзаницида стане на власт, но тоа е неизвесно.

груевски орбан

Орбан го чека истата судбина како Груевски. Доколку падне од власт ќе мора да ја напушти Унгарија под закана за кривична одговорност за криминал во милијарди евра, а не пак да го заштити гостинот од Македонија. Исто како Груевски и тој ги обвинува Вашингтон и милијардерот Џорџ Сорос дека се обидуваат да ја наметнат унгарската левичарска опозиција, која ги користи нивните пари, медиуми и врски да го симнат од власт.

Доколку се појави таа потреба пред изборите, Груевски веќе подготвува нова дестинација за азил, за која МКДенес наскоро ќе извести. Исто така тој е во преговори за негово враќање во Македонија.

One thought on “ГРУЕВСКИ во паника, што му кажал Орбан

Comments are closed.