СРПСКАТА црква објави војна на цела Југославија

РЕЛИГИЈА

Нова провокација од бачкиот психопат Иринеј Буловиќ. Србија е од Кајмакчалан до Соловенија, секаде каде живее српско население. Нешто во стилот на злосторникот Слободан Милошевиќ. Оваа изјава на Буловиќ, кој впрочем е и доховен отец на лажниот српски демек патријарх Порфириј, доаѓа по Богослужбата во Собоната Црква во Нови Сад.

Со ова т.н. српска црква без томос им објави војна на сите држави од цела Југославија. Вклучително и на нас во Македонија. А на нас во Македонија ни се стресоа ташаците од изјавата на српскиот психопат.

Погледнете ја целата изјава и слободно може да повратите!