БУГАРИТЕ ЛУТИ, Пендаровски ја спомнал ќерката на САМУИЛ

Еден графит на споменикот на цар Самуил во центарот на Скопје дека е „Цар на Македонија“ предизвика бура од незадоволство во соседна Софија. Се разбира, во контекст на преговорите на […]

СИНОТ на Илон Маск стана ЌЕРКА и се откажа од таткото

18-годишниот син на Илон Маск, Ксавиер, го променил полот, презимето и ја прекинува врската со својот татко милијардер, според правните документи цитирани од „Гардијан“. Тие беа поднесени во Окружниот суд […]

ОЧАЈНА МИЗЕРИЈА (видео): Русите раздвоија мајка и ќерка, каде завршија?

Руската окупаторска армија во Украина го покажа сиот свој раскош на очај и мизерија во односот кон жените и семејствата кои паднаа во окупаторски раце. Покрај илјадници измачувања, силувања дури […]