CPБИJA вo хиcтepиja пpoтив Maкедониja, „cpпски cвет“ пpoтив MПЦ OА

Српските црковни кругови се мобилизираат во нападите кон Вселенската патријаршија во обид да се спречи признавање на автокефалноста на МПЦ-ОА, особено по посетата на Бигорската Обидел на на Вселенската патријаршија […]