БРУКА НЕВИДЕНА: За Рамазан краделе комбајни, ама им ги заклучиле од далечина

Руската војска на бојните полиња во Украина крадела земјоделски машини вредни околу пет милиони евра, но машините се исклучени „на далечина“ и не може да се вклучат, објави „Си-ен-ен“, повикувајќи се […]

УКРАДЕНИ 100 милијарди од државната помош за Ковид-19

Американската тајна служба проценува дека од почетокот на пандемијата е украдена околу 100 милијарди помош, наменета за ублажување на последиците од пандемијата. Назад во раните денови на пандемијата на коронавирус […]