Всадено првото целосно вештачко срце

Првото целосно вештачко срце беше успешно пресадено во САД! Хирурзи во Универзитетската болница Дјук успешно пресадеија целосно вештачко срце на 39-годишен маж на кој ненадејно му откажало срцето. За разлика […]

Успешно извршена трета трансплантација на срце

Почна да чука новото срце во градите на 39 годишната жена на која утрово и беше извршена трансплантација, соопшти министерот за здравство, Венко Филипче. Станува збор за трета трансплантација на […]