САД со антитерористичка единица на Косово поради исламистички келии

Соединетите Држави ќе испратат 20 припадници на воената полиција на Националната гарда на Кентаки во едногодишна мисија на Косово и Метохија, јавуваат Репортерс. Причината е постоењето на исламистички терористички келии […]