АМЕРИКАНСКИОТ Патриот ја покри цела источна Европа

Американскиот систем за противвоздушна одбрана „Патриот“ почна да пристигнува во Словачка од земјите-партнери на НАТО и распоредувањето ќе продолжи во наредните денови, изјави словачкиот министер за одбрана. Системот ќе биде […]