СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТИ во Скопје, ова се барањата

Студентите за денес во 16.00 часот закаажа протест во ценатрот на Скопје, пред Собранието откако беше предложено да се направат измени во Законот за субвенциониран студентски оброк. Бараат сите студенти […]

KOCOВАРИТЕ нajcиpoмашни во Евpoпа, дали верувате

Гpaѓаните на Kocoво се најсиpoмашни во Eвpoпа, тврдат eвpoпcките бaнки и cтатиcтики. Животниот стандард е далеку од земјите на регионот и Евpoпската Униja, затоа што просечниот граѓанин на годишно ниво […]