БОЛШЕВИЦИТЕ забраниле црвен Дедо Мраз и елки во СССР

Рускиот болшевик Сталин, лично наредил Дедо Мраз да носи сино одело за да се разликува од американскиот Дедо Мраз кој бил црвен. Како Дедо Мраз го преживеа комунизмот? Синиот Дедо […]