ЖАЛНО: Талибанците започнаа со силување и малтретирање жени

Во светските репортерски агенции се повеќе пристигаат извештаи за силовање и малтретирање на жените низ Авганистан, после преземање на власта од Талибанците. Жртви се највеќе млади девојки, кои биле студентки […]