ТРИУМФ НА МПЦ – ОА, укината е црквата на Зоран Вранишковски

Синодот на Македонската православна црква – Охридска архиепископија одлучи да ја прифати поканата за сослужување со Српската православна црква, која беше ставена во тесно и немаше друг избор после одлуката […]

ДВОЛИЧНА РУСИЈА: Лавров со директен напад врз МПЦ – ОА

Рускиот министер за надворешни радоботи, Сергеј Лавров ги потопи сите надежи на русљубците во Македонија за каква било помош на Руската црква во македонското црковно прашање. Лавров многу прецизно откри […]