ТАЖНА СРАМОТА во БУГАРИЈА: Измислија мошти на Св. Кирил и Методиј

Бугарија е подложена на целосен потсмев пред целокупниот словенски, но и православен свет, не само што денот на Светите Браќа го прогласија за Ден на бугарска писменост, туку сега објавија […]

БОГОЈЕСКИ до Ковачевски: Што баравте кај Кирил и Методиј со колегата

Богојески постави клучно прашање до премиерот на Македонија, Димитар Ковачевски. Темата е заедничката средба со неговиот бугарски колега Петков и заедничкото поклонување пред споменикот на Св. Кирил и Св. Методиј […]

Министерот за надворешни работи Бујар Османи повторно со скандал!

Владина делегација предводена од претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев, денеска по повод 24 Мај, Денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј, положи свежо цвеќе пред […]