РОМАНСКАТА заедно со Украинската Црква, Русите се изолирани

По повод 30 годишнината од изборот на Вартоломеј за Вселенски патријарх, во Фанар во Вселенската патријаршија за време на Богослужбата заедно се појавија претставници на Романската и Унгарската православна Црква. […]