ВЕСТИ ЗА РАНОБУДНИ: Еве колку часа сон се идеални

Седум часа сон секоја ноќ се идеални за средовечна возраст и постари луѓе, посочува неодамнешно истражување. Студијата на речиси 500.000 возрасни на возраст меѓу 38 и 73 години покажа дека […]

ВЕСТИ ЗА РАНОБУДНИ: Стари обичаи кои привлекуваат пари

Нашите предци почитувале одредени обичаи, а кога се во прашање парите – верувале дека тие носат финансиска стабилност и привлекуваат просперитет. Односот кон парите директно влијае на вашата финансиска состојба, […]

ВЕСТИ ЗА РАНОБУДНИ: Како да се справите со вестите за војната

Кога се разбудивте утрово, ги гледавте вестите и се чувствувате сè позагрижени за војната во Украина, не сте сами. По двегодишна пандемија, треба многу да се апсорбира, а експертите се […]

ДОБРА ВЕСТ за тие што го „фатиле“ денот – ранобудни!

Според едно интересно истражување, ранобудните луѓе се посреќни луѓе. Во истражувањето учествувале здрави личности на возраст од 20-тина години, а експериментот траел 6 дена. Сите испитаници биле „ноќни птици“. Во […]