(Видео) Бајден праќа противвоздушно оружје со долг дострел во Украина

Претседателот на САД Бајден најави испраќање противвоздушно оружје со „подолг дострел“ во Украина. Тоа ќе биде пеколот за руските авиони и хеликоптери во таа земја. Претседателот вели дека новата дополнителна […]