СТЕВО не разбира ПРАВОСЛАВНИ протестираат против ЦРКВА

Во врска протестите против деталниот урбанистички план за населба Влае, организирани од ВМРО ДПМНЕ, градоначалникот на Карпош Стевчо Јакимовски искажува чудење како православни верници протестираат против изградба на Црква. Еве […]

СЕ ПОЈАВИ ДОКАЗ дека се е исто, само него го нема на 1ви мај во Македонија

За време на Југославија, кога претседател на државата беше Јосип Броз Тито, редовно се организирале протести на „Синдикатите“ за време на 1-ви мај, на кои редовно им се давало поддршка […]

УНИКАТНИ (слики) АНТИВОЕНИ ПРОТЕСТИ во Израел, вреди да се погледне!

Секоја од светските метрополи се покажува со уникатни антивоени протести по повод руската окупација на независна Украина и воените злосторства врз невиното цивилно население во таа земја. Силен впечаток остави […]

Зголемување на плати НЕМА ДА ИМА но еве што ќе има!

На Економско-социјалниот совет не е постигнат договор за усогласување на останатите плати со минималната плата. Од Конфедерацијата на слободни синдикати веќе најавија протест за 30 март пред Собранието и Владата […]

НЕОБЈАВЕНИ ВИДЕА: ПСИХО ПУТИН го дочекувале како ослободител, на терен цивилен отпор

Рускиот сатрап Владимир Путин го пофали единството на земјата за време на, како што рече, специјалната операција во Украина, додека одржуваше јавен говор пред стадионот „Лужники“ во Москва. „Земјата нема […]

ИЗЈАВА НА ЕК: Ова се причините за ЗГОЛЕМУВАЊЕТО на цените

Граѓаните во Албанија, како и другите земји од Западен Балкан и пошироко, имаат легитимна загриженост за зголемувањето на цените на горивата и храната, соопшти Европска комисија. Изјавата на ЕК уследи […]

БЕЛГРАД ПРОТЕСТИРА : Еве кој е херој, а кој предавник

Мурал со ликот на рускиот претседател, Владимир Путин, се појави денеска во населбата Врачар во Белград. На муралот пишува „брат“. Неколку стотици луѓе се собраа на протестот „Поддршка на рускиот […]

ДРАМАТИЧНИ ВИДЕА: Одете си Русија, народот на нозе, руски војници се предаваат

Драматични снимки доаѓаат од Украина, каде има масовни протести на граѓаните во окупираните области. Руските војници пукаат, но никој не реагира на тоа, протестите со голи раце против руски автомати […]